‘Felicem Natalem’:
een feestelijk jubileum kerstconcert!

Datum: Zaterdag 22 december, 16.00 uur
Locatie: Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerksplein 36, Haarlem
Kaarten bestellen: Het concert is uitverkocht.
 

Op zaterdagmiddag 22 december om 16.00 uur geven wij een sfeervol kerstconcert in de Nieuwe Kerk in Haarlem. Het kerstconcert omvat o.a. stukken van Marc-Antoine Charpentier, Maurice Duruflé en Georg Philipp Telemann. De begeleiding is in handen van Het Promenade Orkest en Christiaan de Vries (kistorgel). Met bovendien speciale medewerking van zanger Wasim Arslan en ud speelster Jawa Manla.
Het wordt een feestelijk concert want het Weiland Ensemble viert dit jaar haar 30-jarig jubileum!
 
Centraal in het kerstconcert staat de Messe de Minuit van Marc-Antoine Charpentier (1634 - 1704).
Dit stuk uit ca. 1690 werd waarschijnlijk gecomponeerd voor de grote Jezuïetenkerk van St. Louis in Parijs, waar Charpentier de functie bekleedde van maître de musique.
Daarnaast wordt een aantal kerstcantates van Georg PhilippTelemann (1681 - 1767) uitgevoerd, waarbij de solopartijen worden vertolkt door Einar Þór Guðmundsson (bariton) en Jorge Elipe Marco (tenor). Verder zingen we een aantal a capella kerstliederen, onder andere Quatre Motets van Maurice Duruflé (1902-1986).
 
Naast de klassieke kerstmuziek uit Europa is er ook een bijzonder uitstapje naar het Midden-Oosten. Voor dit onderdeel van het programma werken we samen met zanger Wasim Arslan en worden we begeleid door Mhamad Alissa op ud.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds, J.C. Ruigrok Stichting, Gemeente Haarlem, het Haarlemsche Muziekfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
 
Wij heten u van harte welkom bij ons feestelijke jubileum kerstconcert op zaterdag 22 december! Het concert begint om 16.00 uur en duurt, inclusief pauze, tot ca. 18.00 uur.
 
Het concert is UITVERKOCHT.