Weiland Ensemble treedt op bij dodenherdenking
4 mei in kamp Sachsenhausen

Een grote afvaardiging van ons koor zong op 4 mei in kamp Sachsenhausen bij Berlijn om de Nederlandse dodenherdenking muzikaal te omlijsten. De Nederlandse ambassade in Berlijn had het koor hiervoor uitgenodigd.

We brachten voor deze gelegenheid een passend programma van Hollandse componisten ten gehore, met werken van De Klerk, Arcadelt, Manneke en Desprez.

Sprekers bij de dodenherdenking waren de Nederlandse ambassadeur Monique van Daalen, Patrick Siegele, directeur van het Anne Frank Zentrum Berlin, en een leerling van de Internationale School in Berlijn die het Nationaal Gedicht voordroeg.

We zongen bij de inleidende plechtigheid in een voormalige barak de ruim 200 bezoekers toe. Na de kranslegging zongen we aan de rand van  de “Fusilladeplatz”, gedurende dat alle bezoekers in een lange rij afdaalden in de kuil en elk een bloem bij de kransen legde. Vertegenwoordigers van de Nederlandse kampen Vught en Amersfoort waren ook aanwezig.

Deze eervolle uitnodiging voor 4 mei vormde voor ons de opmaat naar een uitgebreide concertreis met bestemming Berlijn in mei 2018, die we in het kader van ons 30 jarig bestaan zullen maken. We zullen dan optredens verzorgen in o.a. de Gedächtniskirche en bij de Brandenburger Tor.

 

Foto: bewerking van publicatie 24-4-17 in de Volkskrant